ESP Logo

ЕСП РАЗВОЈ И УПРАВУВАЊЕ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

Курс по Adobe Photoshop: 3 причини зошто да сЛЕДИТЕ КУРС

Курс по Adobe Photoshop featured image

Колку пати ви се случило да направите фотографија која изгледа совршено на вашиот телефон, но многу лошо на компјутер!? Штета е да ја избришете фотографијата, особено што можете лесно и бргу да ја уредите и подобрите. 

Без разлика дали планирате да станете професионален фотограф или сакате да објавувате поубави слики на социјалните мрежи, алатката Adobe Photoshop ќе ви биде од голема корист. Доколку темелно ја научите, ќе можете од секоја фотографија да направите ремек дело. 

Постојат повеќе причини зошто курс по Adobe Photoshop може да ви биде од корист. Ви ги издвоивме најважните:

ЌЕ МОЖЕ ДА ПОЧНЕТЕ ФРИЛЕНС РАБОТА

Не ви се допаѓа работата во канцеларија и сакате да имате повеќе слободно време? Тогаш сигурно размислувате да работите како фриленсер. Една од најбараните работни позиции на фриленс сајтовите е токму графички дизајнер. Креирање на банери, постови, слики, икони за инстаграм … сѐ бара дизајнер со познавање на Photoshop. 

Фриленс работата е одличен начин да се издвоите од толпата. Работењето од дома, дали привремено или не, ќе ви овозможи да правите дополнителни приходи, но и да поминувате повеќе време со семејството и вашите блиски.

ЌЕ СИ ГО ЗБОГАТИТЕ ВАШЕТО CV

Пазарот на трудот сѐ повеќе се ориентира кон дигиталниот свет. Повеќето компании бараат познавање на алатките Photoshop, Illustrator и InDesign, особено за работни места поврзани со дигиталниот маркетинг. 

На пример, познавањето на Photoshop е клучно за секој кој менаџира социјални мрежи. Со неколку кликови, можете да ги промените димензиите на сликата, да ги избришете непосакуваните предмети, да додадете текст и да ги промените боите.

ЌЕ СИ ЈА РАЗБУДИТЕ КРЕАТИВНАТА СТРАНА

Животот често знае да биде непредвидлив и стресен. Креативните хобија ни помагаат да се исклучиме од секојдневието, да се опуштиме и да ги турнеме границите на нашата имагинација.

Во секој човек има уметник, прашањето е дали ќе му дозволиме да твори. 

Photoshop е одлична алатка за развивање на креативно хоби. Сакате да цртате, да правите фото-манипулации, да креирате движечки слики или слики во 3D? Сѐ е возможно со познавање на ова алатка!


Курс по Adobe Photoshop 1

Ви треба само желба за учење и компанија како ЕСП – Скопје, која со својот курс по Adobe Photoshop ќе ви овозможи да ја совладате програмата.

Што сѐ ќе научите ако се запишете на курс по Adobe Photoshop во ЕСП – Скопје:


  • Основи на компјутерска графика

-Кои алатки се користат за обработка на компјутерска графика, типови на компјутерска графика, што е резолуција, што е пиксел...


  • Работна површина

-Лента за апликации, лента за алатки, лента за опции, прозорец за документот и простор за панели


  • Користење на алатки за модифицирање на слика

-Пенкало, алатка за форми, алатка за селектирање на патека


  • Селекција на соодветна резолуција

-Која резолуција е соодветна за фејсбук, која за инстаграм, линкдин...


  • Промена на големина на слика

-Како да исечете слика и како да селектирате одреден дел


  • Ефекти на сенка и придушување

-Како да поставите сенка, како да заматите одреден дел од сликата


  • Ретуширање на фотографии

-Промена на квалитетот на фотографиите, измазнување на делови, бришење, подредување на сегментите во фотографијата


  • Модифицирање на контраст, баланс на бои, сјајност, нијанси

-Манипулирање со нијансата на сликата, изедначување на посјајни и поматни делови, балансирање на боите кои доаѓаат до израз


  • Формати на фајлови за користење во други апликации

-Која е разликата меѓу jpg, png, gif и каде сѐ може да се користат


  • Фотомонтажа

-Спојување на две или повеќе слики во една и манипулирање со елементите на сликите


Слободно контактирајте не за повеќе информации околу курсот по Photoshop. Нашиот тим е секогаш тука за вас! Ве очекуваме!


Наскоро ќе можете да прочитате новости, совети и структура на програмите за сите:

Јазични курсеви

Француски јазик

Италијански јазик

Шпански јазик

Турски јазик

Грчки јазик

Руски јазик

Македонски јазик за странци

Албански јазик

Компјутерски курсеви

Канцелариско работење (word, excel, powerpoint)

Графички дизајн (Photoshop, Indesign, Illustrator)

Проектирање (AutoCAD, ArchiCAD)

Програмирање (Python, C++ )

Обуки и работилници

Развивање емотивна интелигенција

Мотивација

Застапување интереси

Решавање проблеми и донесување одлуки

Ефективно водење состаноци

Справување со тешки клиенти

Управување со тешки ситуации

Менаџирање со работна сила од далечина

Тим и градење тимови

Управување со тимови со високи перформанси

Стратешко планирање

Ангажираност на работното место

Управување со промени

Управување со проекти

Презентациски вештини

Иновативност и креативност (надвор од рамката)

Развој и управувањена човечки ресурси

Обука на обучувачи (ToT)

Вештини за преговарање

Стрес и управување со стрес

Ефективно управување со времето

Продажба и техники на продажба

Ефективно лидерство и менаџмент

Комуникациски вештини

Коучинг

Коучингот ќе ви помогне да покренете акција и да го надминете она што ве кочи и не ви овозможува напредок и успех во вашиот личен и професионален живот

Види повеќе

Можеби ќе ве интересира:

6 НОВОГОДИШНИ РЕЗОЛУЦИИ за подобар живот во 2022 година

КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ: Одлики на асертивна комуникација

POWERPOINT: Како до поинтересна презентација

Тековни УПИСИ АНГЛИСКИ ЈАЗИК во ЕСП

ОПШТ АНГЛИСКИ А1-Ц1

ИЕЛТС

ТОЕФЛ

Тековни ЈАЗИЧНИ уписи во ЕСП

ГЕРМАНСКИ ФРАНЦУСКИ

Албански Грчки

Руски Турски

Јазик

Компјутери

Обуки и работилници


Коучинг


Настани и опрема


Преводи

За Блогот

е-пошти: esp@esp.com.mk;

info@esp.com.mk

Телефони: 2 32 46 041 / 

075 446 706 /

071 324 170 

Повеќе од две децении со вас до вашиот успех

ЕСП - РАЗВОЈ И УПРАВУВАЊЕ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ